Hämeenlinna

Kaivokatu 16
13100 Hämeenlinna
Y-tunnus: 0499964-0

Puh. +358 3 615 370 Fax. +358 3 682 2039

Espoo

Sinimäentie 10 C
02630 Espoo

Oulu - Huollon toimipiste

Aapistie 7 B
90220 Oulu

Tilaukset, tuotetiedustelut sekä muut tiedustelut: info@immunodiagnostic.fi

Ota yhtettä Tekninen tuki ja huolto
Siirry sisältöön

Ukkonen mullistaa mikroskopian!

Usein ns. widefield- eli laajakenttäfluoresenssimikroskooppiin katsellessaan huomaa varsinkin paksumpien näytteiden kohdalla toivovansa, ettei kuva olisi niin utuinen tai ettei ns. ”tausta” häiritsisi niin paljon. Tällöinhän ei varsinaisesti ole kyse mistään taustasignaalista, vaan siitä, että kamera- (tai silmä-) pohjainen detektiomenetelmä yksinkertaisesti kuvaa talteen koko näkökentässä näkyvän fluoresenssin. Myös fokustason ylä- ja alapuolelta. Näin ollen varsinkin useammista solukerroksista, 3-ulotteisista kasvatuksista, kokonaisista kudoksista tai malliorganismeista koostuvista näytteistä nähdään widefield-mikroskopiassa varsin usein ”utuinen kuva”, josta yksityiskohtien ja varsinaisten signaalien lähteiden paikantaminen voi olla hankalaa.

Leican uudet THUNDER-kuvantamisjärjestelmät

Leica Microsystems on tuonut juuri markkinoille uudet THUNDER -kuvantamisjärjestelmät, jotka poistavat kyseisen ongelman ja mahdollistavat erityisesti paksumpien (useammat solukerrokset) näytteiden kuvantamisen nopeasti, helposti ja luotettavasti.  THUNDER on opto-digitaalinen ”kuvanpuhdistus” -metodi, jossa  yhdistetään sekä välitöntä laskennallista kuvanpuhdistusta (ICC, Instant Computational Clearing) että adaptiivista dekonvoluutiota. ICC:n avulla pääsemme eroon fokustason ulkopuolelta tulevasta fluoresenssisignaalista. Näin saamme tarkkoja ja teräviä kuvia, joiden laatu erotuskyky paranevat entisestään adaptiivisen dekonvoluution ansiosta!

Leica THUNDER-mikroskopiajärjestelmät tarjoavat:

  • Erinomaista nopeutta ja ensiluokkaista kuvanlaatua paksujen näytteiden kuvantamiseen. Näet selkeästi ja syvälle!
  • Helppokäyttöisyyttä ja suurta herkkyyttä, kuten tavallisessa widefield-kuvantamisessakin
  • Laitteistot kaikenlaisille näytetyypeille aina elävistä soluista kokonaisiin organismeihin

 

Katso videot THUNDER Imagerista: 3D Live Cell & 3D Cell Culture, Tissue & Model Organism – Decode 3D Biology in Real Time!

 

Ota yhteyttä, kysy lisää ja sovi demo!

JANNE YLÄRINNE, Ph.D. Tuotepäällikkö,
Mikroskopia & kuvantaminen
janne.ylarinne@immunodiagnostic.fi
Tel. +358 44 384 5412