Hämeenlinna

Kaivokatu 16
13100 Hämeenlinna
Y-tunnus: 0499964-0

Puh. +358 3 615 370

Espoo

Sinimäentie 10 C
02630 Espoo

Oulu - Huollon toimipiste

Aapistie 7 B
90220 Oulu

Tilaukset, tuotetiedustelut sekä muut tiedustelut: info@immunodiagnostic.fi

Ota yhtettä Tekninen tuki ja huolto
Siirry sisältöön

OCT tukena silmäleikkauksissa – uusi virstanpylväs

 

OCT laitteet (Optical Coherence Tomography) ovat tuttuja silmälääkärien työkaluja tutkimuksissa. Ne ovat avanneet aivan uusia mahdollisuuksia diagnostiikassa. Tähän menneessä OCT laitteet ovat olleet käytössä ainoastaan silmien patologisen tilan ja kehityksen toteamisessa, mutta koska OCT laitteiden kehitys on ollut huimaa viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana, OCT on tullut myös tueksi leikkauksiin.

Leican kehittämä EnFocus OCT on niin nopea, että se mahdollistaa kirurgia seuraamaan hyvällä resoluutiolla live-kuvaa leikkauksen aikana. Perioperatiivisen OCT:n avulla kirurgi saa heti leikkauksen aikana reaaliajassa arvokasta tietoa silmän fysiologisesta ja patologisesta tilasta, joka tukee kirurgisissa päätöksissä ja antaa paremman kuvan leikkauksen tuloksesta potilaan ollessa vielä leikkausmikroskoopin alla. Näin voidaan myös useasti välttää uusia toimenpiteitä tai korjausleikkauksia.

EnFocus OCT laitteita on kaksi erilaista. Toinen EnFocus Ultra HD painottuu takaosakirurgiaan, kun taas EnFocus Ultra Deep etuosakirurgiaan. Vaikka OCT laitteiden käyttö silmäkirurgiassa on vielä uutta, käyttömahdollisuuksia on jo löydetty paljon. Uskon kuitenkin, että mitä enemmän silmäkirurgit tottuvat siihen ja käyttävät sitä aktiivisesti, sitä enemmän käyttöalueita sille löytyy.

 

 

Muutamassa vuodessa OCT laitteiden käyttö tuntuu olevan jo niin itsestään selvää, että uudet kirurgisukupolvet ihmettelevät, miten on ennen pärjätty ilman OCT laitteita silmäkirurgiassa. Pyrimme pysymään tietenkin koko ajan kehityksen kärjessä ja varmistamaan näin, että olemme Suomessa tulevaisuudessakin silmäkirurgian edelläkävijöitä.

Olen kasvanut ja opiskellut Saksassa.  Optikkomestariksi valmistuin 1995, jonka jälkeen olen työskennellyt optikkoliikkeessä sekä Saksassa että Suomessa. Lisäksi olen toiminut pitkän ajan yksityisellä silmäkirurgialla Tampereella. Suomeen muutin 2004 ja Immunossa aloitin syyskuussa 2017.

 

Ollaan yhteydessä ja jutellaan lisää OCT laitteista ja miksei muustakin!