Artikkelikuva: vasen Leica THUNDER, oikea tavallinen widefield mikroskooppi. Human Pluripotent Stem Cell (hPSC) derived neurons; Rabbit anti-vimentin+AF488, Chicken anti-MAP2+AF647 and Prolong Glass+NucBlue. Sample courtesy of…
Blogi
Koronavirussekvensointi – mitä se on?
Covid-19 pandemian hillitsemisen uudeksi haasteeksi ovat nousseet koronaviruksen (SARS-CoV-2) uudet variantit eli muunnokset. Kaikki virukset muuttuvat luonnostaan evoluution myötä. Jotkut muutokset viruksen perimässä eivät vaikuta…
Mikrobien evoluutio diagnostiikan haasteena – case chlamydia
Järjestimme alkuvuodesta laboratoriodiagnostiikan ammattilaisille suunnatun koulutus- ja verkostoitumistapahtuman Helsingissä. Xpert Day 2020 -tapahtuma sisälsi ajankohtaisia luentoja Suomen infektiotautidiagnostiikan huippuasiantuntijoilta. Päivä oli täynnä loistavia puhujia ja nyt…
HCV-diagnostiikan haasteet ja tulevaisuus
Järjestimme alkuvuodesta laboratoriodiagnostiikan ammattilaisille suunnatun koulutus- ja verkostoitumistapahtuman Helsingissä. Xpert Day 2020 -tapahtuma sisälsi ajankohtaisia luentoja Suomen infektiotautidiagnostiikan huippuasiantuntijoilta. Päivä oli täynnä loistavia puhujia ja nyt haluamme…
Mitä on digitaalinen patologia?
Digitaalisuus, kuten Wikipedia sen kuvaa ”on datan syöttämisessä, käsittelyssä, siirrossa, tallennuksessa ja esittämisessä käytettävä menetelmä, jossa data esitetään täsmällisinä arvoina, joita on rajallinen määrä. Tavallisin…
Virustorjuntaa Turussa – Harri Marttila kertoo lisää!
Järjestimme alkuvuodesta laboratoriodiagnostiikan ammattilaisille suunnatun koulutus- ja verkostoitumistapahtuman Helsingissä. Xpert Day 2020 -tapahtuma sisälsi ajankohtaisia luentoja Suomen infektiotautidiagnostiikan huippuasiantuntijoilta. Päivä oli täynnä loistavia puhujia ja nyt haluamme…
Seksitaudit eivät häviä, mutta niiden leviämistä voidaan rajoittaa.
Järjestimme alkuvuodesta laboratoriodiagnostiikan ammattilaisille suunnatun koulutus- ja verkostoitumistapahtuman Helsingissä. Xpert Day 2020 -tapahtuma sisälsi ajankohtaisia luentoja Suomen infektiotautidiagnostiikan huippuasiantuntijoilta. Päivä oli täynnä loistavia puhujia…
Kudostulostaminen – Tutkimuksen tulevaisuus: Miten pääsen alkuun?
Kolmiulotteisen soluviljelyn kehitys luo pohjaa uusille ja innovatiivisille tutkimusasetelmille. Parhaassa tapauksessa 3D kudosmallit voisivat jopa korvata eläinmallit joillakin tutkimusalueilla. Nämä tekniikat voivat olla myös avainasemassa…
Diabetes intensiivisen tutkimuksen kohteena, osa 2
Biomarkkerit diabetestutkimuksessa: Glukagoni, C-peptidi ja suolistosta erittyvät inkretiinit Diabetestutkijat mittaavat insuliinin ja GAD vasta-aineiden lisäksi myös monia muita sokeriaineenvaihduntaan vaikuttavia tekijöitä kuten proinsuliinia, glukagonia ja…
Diabetes intensiivisen tutkimuksen kohteena
Perinteisesti diabetes on luokiteltu lähinnä tyyppiin 1 ja 2. Uusimman tutkimuksen perusteella tutkijat ehdottavat nyt jakoa viiteen eri ryhmään. Uusi luokitus on askel kohti yksilöllisempää…